Čiavanprašas INNOVEDA 500g

Maisto papildai
Gamintojas: INNOVEDA, Indija
14,05 €
  • Nemokamai atsiimkite Hiperfarma ofise Totorių g. 3, Kaunas.
  • Pristatymas į OMNIVA arba DPD paštomatą.
  • Pristatymas nurodytu adresu visoje Lietuvoje.
  • Nemokamas pristatymas nuo 46 eur. Pristatymas per 1-3 d.d.
  • Aprašymas

Čiavanprašas – aštraus skonio džemas, tradicinis ajurvedinis augalų mišinys, pagamintas pagal autentišką receptą. Be glitimo.

 

Čiavanprašą rekomenduojama vartoti po 1-2 arbatinius šaukštelius (5-10 g) du kartus per dieną. Galima valgyti užsigeriant vandeniu, pienu ar sultimis arba vartoti kaip gėrimą, ištirpdžius jį skystyje; arba tepti ant duonos. Geriausia gerti kartu su šiltu pienu, nes taip organizmas jį lengviausiai įsisavina.

ES sveikatos institucijos nerekomenduoja vartoti čiavanprašo sergantiems diabetu, turintiems viršsvorio, vaikams, nėščiosioms ir maitinančioms. Ajurvedoje šio produkto apribojimai vaikams ir maitinančioms netaikomi. Reikia turėti omenyje, kad džemo skonis aštrokas ir specifinis.

Sudedamosios dalys: agrastinio lapainio (Emblica officinalis) vaisiai; cukrus; medus; sezamų aliejus; lydytas sviestas; tikrųjų bambukų (Bambusa arundinacea (Retz.) Willd.) lapai, ilgųjų pipirų (Piper longum L.) vaisiai, ceiloninio cinamono (Cinnamomum zeylanicum Blume) žievė, kardamonų (Elettaria cardamomum (L.) Maton) sėklos, paupinių jakšūnių (Desmodium gangeticum (L.) DC.) šaknys, laukinės pupelės (Phaseolus mungo (L)), gulsčiųjų ragužių (Tribulus terrestris) vaisiai, saldžiųjų belų (Aegle marmelos (L.) Corrêa) šaknys, dantytųjų premnų (Premna serratifolia) šaknys, ormedžių (Oroxylum indicum (L.) Benth. ex Kurz) šaknys, aukštųjų gmelinų (Gmelina arborea Roxb) šaknys, erdvenių (Stereospermum suaveolens DC.) šaknys, širdžialapės sidos (Sida cordifolia L), Uraria picta (Prišniparni) šaknys, kiaulauogių (Solanum indicum L) šaknys, geltonuogis baklažanas (Solanum xanthocarpum Schrad.), lygialapės pistacijos (Pistacia integerrima J.L.Stewart ex Brandis), kreivieji lapainiai (Phyllanthus niruri L.), džiovintos vynuogės (Vitis vinifera L.), paprastieji vaisgantai (Leptadenia reticulata Wight and Am), kekinių debesylų (Inula racemose Hook.f.) šaknys, širdžialapių drabsnių (Tinospora cordifolia (Thunb.) Miers) stiebai, plaukuotųjų viršūklių (Terminalia chebula Retz.) vaisiai, gumbinių dioskorėjų (Dioscorea  bulbifera L.) šakniavaisiai, gumbinių puerarijų (Pueraria tuberosa (Willd.) DC.) šakniavaisiai, ciberžolės (Curcuma zedoaria (Christm) Roscoe) šakniavaisiai, riešutinės viksvuolės (Cyperus rotundus L.) šakniavaisiai, gulsčiosios glemžūnės (Boerhavia diffusa L. nom. cons.), standžiųjų smidrų šaknys ir menturlapės baltašaknės šakniavaisiai (Polygonatum verticillatum (L.) ALL/ Asparagus racemosus Willd.), santalų (Santalum album L.) mediena, vandens lelijų (Nymphaea stellate Willd.) žiedai, riešutinių justicijų (Adhatoda vasica Nees) lapai, migdomųjų vitanijų šaknys ir kvapiųjų margučių šaknys (Withania somnifera (L.) Dunual/ Fritillaria roylei Hook), indinio cinamono (Cinnamomum tamala (Buch.- Ham.) T.Nees & C.H.Eberm.) lapai, tikrųjų gelžmedžių (Mesua ferrea L.) kuokeliai.
Maistinė vertė (100 g) – 1200 kJ/287 kcal: riebalų 3.2 g (iš jų sočiųjų 1.53 g), angliavandenių 64 g (iš jų cukrų 21.3 g), skaidulinių medžiagų < 1.2 g, druskos < 0.2 g.
Vartojimas: 1-2 arbatinius šaukštelius (5-10 g) du kartus per dieną.