Hipereko.lt Hiper Tv
Vnt: 0     Suma : 0 €
Užsakymai ir konsultacijos
tel. 8 680 31999
Help
Medicinos priemonės ir technika
Maisto papildai
Kosmetika ir higiena
Sportas
Ortopedija
Slaugos priemonės
Mamai ir vaikams
Sveiki namai
Aliejus kokosų Oelmuehle Solling 250ml

Aliejus kokosų Oelmuehle Solling 250ml

Pristatymo laikas (d.d.): 3
7,55 €
vnt.
Į KREPŠELĮ
Pristatymas su:
Aprašymas

Ekologiškas šalto spaudimo tyras kokoso aliejus - nerafinuotas ir nedezodoruotas. Tai gerai pasisavinamas natūralus aliejus, naudojamas maistui, maisto gamybai ir kūno priežiūrai. Puikūs ir saugūs riebalai kepti. Dar neragavote ekologiško kokoso aliejaus - išauginto egzotiškoje Šri Lankoje ir išspausto pragmatiškoje Vokietijoje? Rizikuojat likti paskutiniai ...
Šalto spaudimo kokosų aliejus yra labai stabilūs riebalai - juos kaitinant nesusidaro kenksmingos transriebiosios rūgštys, todėl jie puikiai tinka ruošti maistą aukštoje temperatūroje: kepti Wok keptuvėje, tiesiog kepti, skrudinti, taip pat kepiniams, troškiniams ir kt. Kokosų aliejus nepakartojamas ir kaip užtepas ant duonos, ypač su prieskoniais, nes itin gerai atskleidžia jų skonį bei aromatą.
Kokosų aliejus - puikus pakaitalas hidrintiems riebalams, pvz., margarinui (jo gamybos metu naudojami metalai-katalizatoriai, kurių likučių gali būti produkte, kaip ir trans-riebalų rūgščių). Besirūpinantiems dėl cholesterolio, kokosų aliejus gali pakeisti sviestą.
Gaminant maistą su kokosų aliejumi jaučiamas natūralus kokosų kvapas, nors specifinio skonio patiekalams jis nesuteikia. Todėl tinka ir saldiems, ir rimtiems patiekalams gaminti (o labiausiai - kepti blynus). Pakaitinti kokosų aliejuje geriausiai atsiskleidžia prieskoniai, todėl tai pats mėgstamiausias aliejus Rytietiškoje virtuvėje.
Kokosai užauginti Šri Lankoje.
Maistinė vertė (100 g): 3700 kJ/ 900 kcal.
Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.
Kokybė, o ne kiekis – toks Ölmühle Solling devizas. Nuo 1995 m. Gudrun ir Werner Baensch savo nedidelėje įmonėje iš aliejinių augalų sėklų ir riešutų spaudžia aukštos kokybės aliejus. Čia viskas tebedaroma rankomis – pradedant žaliavų perrinkimu, aliejaus spaudimu nedideliais presais ir baigiant filtravimu ir išpilstymu. Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys. Gamtos dovana visiems, vertinantiems rinktinių ekologiškų aliejų kokybę.
Didžiąją dalį kokosų aliejaus sudaro sočiosios riebiosios rūgštys. Kokoso aliejus smarkiai skiriasi nuo kitų aliejų savo struktūra. Gyvuliniai riebalai (išskyrus sviestą) ir dauguma augalinių aliejų yra ilgos grandinės riebiosios rūgštys, kokoso aliejus susideda iš vidutinio ilgio grandinės riebiųjų rūgščių (trigliceridų). Dėl tokios struktūros kokoso aliejus labai greitai pasisavinamas organizmo: iš karto suteikia energijos, nenusėda jame kaip riebalinis sluoksnis. Kokoso aliejus pagreitina medžiagų apykaitą, tačiau ilgai palaiko sotumo jausmą. Kokoso aliejus yra žemo kaloringumo riebalai, todėl tinkamas norintiems suliesėti. Taip pat labai tinkamas sportuojantiems ar dirbantiems fizinį darbą.
Anksčiau buvo manyta, kad visi sotieji riebalai didina cholesterolį. Lietuvoje netgi šiandien galima išgirsti patarimų vengti kokoso aliejaus dėl cholesterolio rizikos. Tačiau šiandien mokslo įrodyta ir plačiai pripažinta, kad cholesterolio esama tik gyvulinės, o ne augalinės kilmės produktuose.
Nerafinuotas kokoso aliejus turi daug naudingų savybių: yra antibakterinis, antivirusinis, gerina medžiagų apykaitą, palankiai veikia širdies kraujagyslių sistemą, padeda reguliuoti svorį.
Iš šių riebiųjų rūgščių tik myristino ir palmitino rūgštys gali skatinti organizmą gaminti daugiau cholesterolio. Kaprono, kaprilo, kaprino, linolio - mažina, laurino, stearino ir oleino - veikia neutraliai. Tačiau, kaip rodo naujausi tyrimai, maisto poveikiui dėl cholesterolio jautrūs tik apie 30% žmonių. Be to, kokoso riešutų riebalai skatina labiau gerojo, o ne blogojo, cholesterolio gamybą.
Kokoso, kaip ir palmių, aliejus yra puikus pakaitalas hidrintiems riebalams konditerijoje. Konditerijoje plačiai naudojami hidrinti nesočiosiomis rūgštimis turtingi pigesni vietinių kultūrų aliejai (sojų, rapsų, saulėgrąžų). Jie atitinka kainos, skonio, gamybos ir laikymo kriterijus, tačiau hidrinant nesočiuosius riebalus susidaro sveikatai itin kenksmingos transriebiosios rūgštys. Vietinių gamintojų (ypač JAV) protekcionistinė veikla buvo viena priežasčių, kodėl apie palmių ir kokoso aliejus paskleista tiek moksliškai nepagrįstos neigiamos informacijos.

Sudėtis:
Kokoso aliejaus sudėtis pagal riebiąsias rūgštis:
6:0 kaprono rūgštis 0,8 %
8:0 kaprilo rūgštis 10,1 %
10:0 kaprino rūgštis 5,9 %
12:0 laurino rūgštis 49,1 %
14:0 myristino rūgštis 19,5 %
16:0 palmitino rūgštis 7,5 %
18:0 stearino rūgštis 2,6 %
18:1 oleino rūgštis 4,7 %
18:2 linolio rūgštis 0,7 %

Žiūrėję šią prekę taip pat žiūrėjo

Augaliniai aliejai

Daugiau: Augaliniai aliejai ››
2018 © Sveikatos ir sveikatinimo prekės internete hiperfarma.lt Visos teisės saugomos įstatymo.
E-valdymas HexaCommerce